Saturday, March 29, 2008

Despre Fidelitate

Zilele trecute am citit urmatoarele pe un forum romanesc:

USER 1: "pentru un barbat ... a fi poligam si destept pe deasupra, presupune sa nu-ti modifici deloc comportamentul fata de familie cat timp e prezenta si relatia adulterina (sa nu te stie nici vantul nici pamantul .... cum zice o vorba veche). in situatia contrara e pur si simplu dovada de prostie
USER 2: "ipocrizia salveaza omenia??"
USER 1: "IHI :D"
USER 1: "despre prostie: sa mergi cu amanta la hotel la munte ... sa uiti portofelul in camera si sa sune receptia acasa, sa nimereasca .... normal cu sotia .... sa o anunte ca ti-ai lasat portofelul in camera. "
USER 3: "Intr-un post mai sus se zicea ca tre sa fii destept sa te ascunzi sa o faci cu cap. daca vrei altceva mai corect e sa zici: time out, revenim in 2 luni."

Subscriu intru totul parerii lui USER 3. Ce e asa de greu sa fii corect, sa nu te joci cu viata altora? Si nu am putut sa nu remarc cu cata convingere USER 1 isi sustine principiile despre ipocrizie.
Pana la urma cred ca totul tine de educatie si de moralitate.

Probabil ca sotia de care vorbeste USER 1 il astepta plina de dragoste acasa, neavand nici cea mai mica idee despre infidelitatea sotului ei. Probabil ca sotul i-a spus ca e intr-o delegatie, sau ca lucreaza peste program, sau ca e intr-un team-meeting...
Ma intreb: cate sotii sau prietene isi asteapta iubitul (poligam si desptept pe deasupra), neavand nici cea mai mica idee despre infidelitatea celui cu care impart viata, casa, masa, eventual copilul (sau copiii?). Oare cate femei care au stat ani de zile langa un om ar putea spune ca stiu exact langa cine stau? (sa nu uitam ca out there, exista poligamul destept!)
Discutia de pe forum ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi o lectie: watch out, people! Priviti atenti la cel sau cea de langa voi! Suspectati, cercetati, spionati - nu credeti orbeste!
Desigur, se ridica intrebarea: cum ramane cu increderea? Dar suntem in stare sa ne asumam riscul in conditiile in care se pare ca fidelitatea a ajuns o utopie?

Toti se feresc, fac lucrurile pe ascuns... vor sa fie "liberi".. ca daca apare ceva mai bun? aaa? dar nu tocmai liberi pentru ca ce se fac daca ceva mai bun nu apare imediat? sau daca dureaza ani de zile pana apare? trebuie sa aiba un backup, nu?? sau mai rau: cazul in care nu doar asteapta sa apara, in care de fapt pornesc in cautare a altceva, fara nici o urma de remuscare ca inseala..

Din pacate persoanele au ajuns sa fie ca si computerul...o 'marfa' ce se degradeza de la o zi la alta.

Intrebarea mea ramane: Oare chiar nu mai exista fidelitate in lumea de azi?

No comments: