Thursday, April 10, 2008

O zi (aproape) normala in Manchester

O zi obisnuita in Manchester - ploaie, soare, apoi iar ploaie.. M-am trezit de dimineata cu o durere de burta ingrozitoare. Asadar am decis sa nu merg la servici - am scris repede un email catre managera mea in care i-am comunicat ca o sa fac un swapping cu ziua de maine - si m-am bagat inapoi in pat. Spre marea mea rusine trebuie sa recunosc ca am dormit ca o nesimtita - m-am trezit in jur de ora 3, mi-am baut frumos cafeaua, m-am uitat la televizor, am mancat repede niste legume la tigaie (da, v-ati prins, tin post!) si mi-am amintit ca la ora 5 trebuia sa merg la dentist.
Inca nu am un dentist aici dar amicul meu s-a oferit sa ma duca la un dentist foarte bun. La fata locului am descoperit ca de fapt lucrurile cu dentistii stau cam asa: pentru ca aici dentistii sunt gratis, dar si pentru ca nu sunt suficienti dentisti ca sa faca fata cererii mari, nu se accepta decat un anumit nr de inregistrari pe luna. Si pt ca se pare ca inregistrarile se fac doar in primele zile ale lunii va trebui sa revin in primele zile din mai. Ofuscata, am hotarat ca trebuie musai sa imi revin la o cafea :D Asadar, Starbucks era in mintea mea.. Numai ca de data asta printr-o minune am schimbat locul si am fost la Costa Coffee - dar nu oriunde, ci intr-un loc mai special: un hotel cu spa and leisure activities, situat in cel mai frumos cartier din Manchester: West Didsbury. Locul se cheama The Galleon si e situat intr-un parculet plin de verdeata, pomi, flori si bancute - exista si 2 terase cu masute afara, la aer curat. Totul e de un verde crud si langa e un rau si se aud pasarelele ciripind.. Asta imi place atat de mult in Anglia!!! revenind - aici am descoperit ca exista sauna (both dry and wet), piscina, sala, aerobic, etc. Pentru curiosi, pretul unui abonament pe 6 luni (+1 month free) este 170 de lire. Pe mine ma bate gandul sa ma duc la sauna. Dar nu neaparat pentru sauna ci pt ca locul acela pur si simplu ma inspira.
Dupa ce am baut cafeaua (raman in continuare la parerea ca Starbucks RULES) si am mancat un traditional cookie, am pornit spre casa, cand in drum ce descopar: un complex pt FUN - unde am citit clar: Billiard. Piticii din creierul meu au inceput sa topaie de fericire si sa ma indemne sa intru sa joc. Asa ca amicul meu a fost in 5 secunde convins. Si pentru ca biliardul era intr-o sala cu jocuri mecanice, am vrut sa imi incerc si eu norocul cu un joc :D dar minune-minune: jucam si castigam, jucam si castigam.. jucam cate 10p si castigam cate 70.. cuprinsa de febra castigului am jucat pana am pierdut TOT :)
Nu mai tin minte numele locului respectiv - dar e o magaoaie unde poti: sa joci bingo, ruleta, jocuri de noroc, bowling, sa mergi la cinema, sunt o gramada de restaurante si fast-foods, biliard, piscina, sala, cosmetica, masaj - ce nu au!! - e un fel de Mall dar doar pt health and fun (no shopping, girls!)
Am venit acasa foarte tarziu - si desi pierdusem la jocurile mecanice, eram happy ca poate asta inseamna ca o sa am noroc in Love ;)

PS: curiozitatea zilei: un elefant care picteaza. Nu stiu daca sa ma bucur sau sa plang...

No comments: